Tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A tegnapi, koronavírussal kapcsolatosan kihirdetett intézkedéscsomaggal kapcsolatosan a konkrét kormányrendeletek megjelenéséig, a bizonytalanságok és félreértések elkerülése érdekében az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A Ráckeresztúri Mosoly Óvoda 2020. március 16-án a szokásos rend szerint kinyit. Kérjük azokat a szülőket, akik gyermekeik napközbeni elhelyezését meg tudják oldali, hogy az elkövetkezendő 2 hétben, további intézkedésig a gyermekeket saját érdekükben az óvodába ne hozzák be. Azokról a gyermekekről, akik szülő nyilatkozat alapján az óvodai ellátást nem veszik igénybe, illetve azon gyermekek számáról is, akiknek a szülei kérik, hogy a gyermek továbbra is óvodába járhasson, az Óvoda vezetője összesítést készít, és javaslatot tesz az ellátásuk módjának biztosításáról a fenntartó (azaz az önkormányzat) felé.

A gyermekétkeztetés, mint kötelező önkormányzati feladat folyamatos ellátása érdekében az Óvoda és az Iskola vezetőivel egyeztetve, az óvodapedagógusok és a tanári kar segítségével megkezdjük az igényfelmérést arra nézve, hogy hány fő igényli a veszélyhelyzet ideje alatt a gyermekétkeztetést. Ennek módja valószínűleg a nyári gyermekétkeztetéshez hasonlóan éthordóban történő elvitel lesz, de a végleges döntés függ a jelentkezők számától is. Amint az összesítés véglegessé válik, a szülőket kiértesítjük a gyermekétkeztetés igénybevételének helyéről, idejéről, módjáról.

Kérünk mindenkit, hogy a lehető legnyugodtabban és fegyelmezetten segítse az Óvoda és az Iskola munkáját. Kérjük, hogy pánikkeltő híreknek ne üljenek fel, tájékoztatásért forduljanak az önkormányzathoz. Tisztelettel arra kérjük ügyfeleinket, hogy saját egészségük védelmében a személyes megjelenést nem igénylő, halaszthatatlan ügyeket kivéve a Polgármesteri Hivatalt ne keressék fel, inkább telefonon vagy elektronikus úton intézzék ügyeiket.

A községi könyvtár további intézkedésig zárva tart.

Polgármesterként a veszélyhelyzet ideje alatt is képviselőtársaimmal együtt, az Óvoda és az Iskola vezetésével, az egészségügyben dolgozókkal egyeztetve, a szakhatóságok vezetőivel együttműködve szeretnék döntéseket hozni, oly módon, hogy azok a lakosság igényeit is a legnagyobb mértékben figyelembe vegyék. Célunk, hogy kapkodás nélkül, átgondoltan hozzunk intézkedéseket.

Türelmet, egymás iránti megértést, segítőkészséget és nyugalmat igényel a jelenlegi helyzet kezelése, ezt kérjük Ráckeresztúr lakosságától valamennyi embertársunk felé.  

Tisztelettel:

Dr. Szentes-Mabda Katalin Dóra

polgármester