Ráckeresztúri Iskolásokért Alapítvány

Elnök: Gajdó Györgyné
Telefon: 06-20/542-7616
Adószám: 18489509-1-07

A szervezet 1999. március 19. napjától kezdte meg hivatalos működését a Fejér Megyei Bíróság jogerős végzése szerint. Az alapítvány létrejöttét azonban több hónapos előkészület előzte meg, a személyi, törvényi és anyagi feltételek megteremtése. Az iskolában tanuló gyerekek szülei közül került ki a tizenegy alapító tag: Takács Jánosné, Ahres Mohamedné, Szigetiné Pásztor Éva, Katona Istvánné, Glócz Istvánné, Baki Imréné, Kovács Lászlóné, Mészárosné Subert Kamilla, Novozánszki Csabáné, Bánhegyi Zoltánné, Cseppen Dezsőné. Az induló tőke 206 585 forint volt, melyet a falu lakossága, a szülők és a vállalkozók adományoztak. Ezúton szeretnénk nekik köszönetet mondani, hogy e nemes cél létrejöttéhez segítséget nyújtottak.

A kuratórium összetétele az évek során változott, de ez nem befolyásolta a gördülékeny működést, hiszen a célunk ugyanaz maradt: a felnövekvő nemzedékek, gyermekeink életének, fejlődésének, oktatásának segítése. Az alapítvány elnöke jelenleg Gajdó Györgyné, a titkár Bereznai Istvánné, tagok: Bendákné Lengyel Edina, Drozdikné Nagy Ágnes Tünde, Lisziné Hunyadi Hajnalka.

Az alapítvány anyagi forrásai: adó 1%, bál szervezése, önkormányzati támogatás, vállalkozói adomány. Természetbeni forrás: a szülők áldozatos munkája, a falu lakosságának segítsége, vállalkozói segítség.

A megalakulástól napjainkig számos jó ügyet támogattunk, közülük néhányat említenénk: a tornateremben felszerelt térelválasztó; táborok, iskolai pályázatok, versenyek támogatása; osztálykirándulások útiköltségének támogatása; erősítő vásárlása; iskolai családi nap, gyermeknap támogatása; tanulók jutalmazása; a pedagógusok továbbképzésének támogatása; iskolai eszközök vásárlása (pl. sporteszközök, mezek, fénymásoló, projektor izzóinak cseréje, műszaki felszerelések stb.).

Reméljük, az alapítvány a jövőben is aktívan közreműködhet az iskola életében, s hatékony támogatást nyújthat ahhoz, hogy a gyerekek barátságos környezetben tanulhassanak, korszerű eszközöket, oktatási segédanyagokat, sportszereket vehessenek igénybe. Kérjük, továbbra is támogassák munkánkat!

Gajdó Györgyné