Mákvirág Tánccsoport Egyesület

Elnök: Radócz József
Telefon: 06-20/375-2630

A Mákvirág Tánccsoport önálló egyesületként 2013 januárjától működik, 2014-ben a cégbíróság Mákvirág Tánccsoport Egyesület néven hivatalosan is nyilvántartásba vette.

Az egyesület elsődleges célja a hagyományőrzés és a közönség szórakoztatása. A néptáncok mellett vidám és szórakoztató produkciókkal készülnek, a show-tánc mellett más műfajokra is nyitottak.

A Mákvirágok, ahogyan tréfásan nevezik őket, több helyen felléptek már az országban. Madocsán főzőversenyen és falunapon szerepeltek, Martonvásáron farsangi műsort adtak, Balmazújvárosban aratóversenyen vettek részt. A Hajdú-Bihar megyei városhoz szoros szálak fűzik a csoport vezetőjét, Radócz Józsefet, aki onnan került Ráckeresztúrra. Hitvallása szerint a múlt elmúlt, a jelennek és a jövőnek kell élni.

Éppen ezért felvették a kapcsolatot a helyi katolikus karitásszal, bekapcsolódnak a faluszépítő tevékenységekbe, és más önkéntes munkákat is örömmel vállalnak. 2013 nyarán például az alsós iskolaépület felújításából vették ki a részüket.

Rendszeresen szerepelnek ki mit tud?-okon, járják a megyét, az országot. Évente kétszer tartanak rendezvényt, amelyre meghívják a település civil szervezeteit és vendégművészeket is.

A tánccsoport néhány tagja az egyházközségi farsangon (2017)