Ráckeresztúri Népkör Egyesület

Elnök: Paizs Istvánné
Telefon: 06-30/634-9226

A Ráckeresztúri Népkör Egyesület 1999. december 11-én alakult. Kezdetben húsz-harminc fős taglétszámmal működtek, az egyesület első elnöke Ónody Miklós volt. Az egyesület elnöki tisztét tőle vette át Herkli Antal, aki tizenkét éven át, 2012. november végéig töltötte be a tisztséget. Lemondása után Paizs Istvánné lett a Népkör elnöke.

Az évek során több tagozatot létrehoztak: a Teleházat az egyik alapító tag, Pátkai István irányította, a Népkör nyugdíjas tagozatát Paizs Istvánné, az egyesület jelenlegi elnöke vezette. Ma már száz-százhúsz főre tehető a taglétszám.

A Népkör tagjai mindig is tevékenyen részt vettek a község életében, kirándulásokat, színházlátogatásokat, adománygyűjtéseket, ételosztásokat szerveztek. Több környékbeli településre, de még külföldre is kaptak meghívást. Aktív részesei, szervezői voltak a Ráckeresztúron rendezett Keresztúr-találkozóknak. Jeleskedtek főzőversenyeken, kulturális rendezvényeken. Tevékenységükről minden évben beszámolnak a Ráckeresztúri Hírmondó hasábjain.