Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület

Elnök: Király Antalné
Telefon: 06-20/591-7530

A Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület 2008. április 28-án alakult tizenegy fővel. Nem csak nyugdíjasok vannak közöttük, hiszen egyaránt szeretik a fiatalokat és az időseket is. Egyesületük politikamentes. Egy évben általában két összejövetelt tartanak a tornacsarnokban, melyen a helyi civil szervezetek mellett meghívott vendégek is fellépnek.

Az elmúlt években több táncot tanult meg a tánccsoport, melynek elnöke Király Antalné Rózsika, helyettese és a szervezésben legfőbb segítője Zsigmondné Ibolya. Matróz, country, mezőföldi, apáca-show, vonatos táncokat tanultak meg, hetente kétszer próbálnak. Nagyon sok helyen felléptek már: például a SYMA csarnokban, a Class FM rádióban, Székelykeresztúron és Balatonkeresztúron, a Keresztúr nevű települések találkozóján. Székesfehérváron, a KOR-Társ Ki mit tud?-on 2010-ben, 2011-ben és 2014-ben is megkapták az előadó-művészi díjat, és a Ki mit tud? gálaműsorára is meghívták a csoportot, felléphettek a Vörösmarty Színházban. Harkányban 2013-ban arany minősítést kaptak, akkor az apácashow-t adták elő. Jártak Kápolnásnyéken, Pázmándon, Adonyban, Bodajkon, Soponyán, Perkátán, Kajászón, Pákozdon. 2013 őszén a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség Művészeti Bizottságának szervezésében rendezték meg a Nyugdíjas Amatőr Művészeti Együttesek II. Országos Táncfesztiválját Budapesten a Láng Művelődési Központban, ahol kiváló minősítést értek el.

A tánccsoport minden meghívásnak eleget tesz, szívesen mennek fellépni (ingyen), ezzel is színesebbé teszik a nyugdíjasok összejöveteleit, napjait. Jártak Móron, Iváncsán, Előszálláson, ahol az apáca-show- és a Micsoda nő ez a férfi-koreográfiával arattak nagy sikert. Bodrogkeresztúron, a Keresztúrok találkozóján a fekete-fehér koreográfiát és a boszorkánytáncot mutatták be. Minden évben újabb és újabb településeket keresnek fel.

Szerepeltek már a televízióban, az M1 csatorna Életkor című műsorában: http://nava.hu/id/3032324 (12:22-nél indul a tudósítás).

A csoport tagjai úgy gondolják, hogy a település szebbé tételéből is tevékenyen ki kell venniük a részüket, ezért csatlakoztak például a TeSzedd! szemétszedési akcióhoz, de a község virágosításba is rendszeresen bekapcsolódnak.

A csoport tagjai 2017-ben