Rendőrségi felhívás

Figyelem!

Advent időszakában, az ünnepek közeledtével ismét benépesülnek a belváros utcái, nagyobb tömegre lehet számítani a különböző bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, valamint a pályaudvarok környékén.

A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokkal segíti az ünnepi készülődés zavartalanságát:

Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lehet!

Pénztárcájukat, irataikat, telefonjaikat a kabátjuk belső zsebében tárolják, de lehetőleg ne egy helyen!

Vásárlás közben pénztárcájukat, kézi táskájukat ne tegyék a bevásárlókosárba, bevásárlókocsiba, vagy a nadrágjuk hátsó zsebébe!

Fontos, hogy a kézitáskájuk mindig zárva legyen, tömegben, zsúfolt helyeken szorítsák karjuk alá, érintetlenségét többször ellenőrizzék!

Az ajándékok kiválasztásakor, ruhák felpróbálásakor is őrizzék meg éberségüket, a már megvásárolt termékeket, ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!

Járművüket minden esetben zárják be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel vagy sebességváltó zárral, akkor használják is azokat!

Amennyiben módjukban áll a látható, forgalmas, kivilágított, vagy őrzött parkolókat részesítsék előnyben!

A gépjármű utasterét ne értékmegőrzőként használják, lehetőség szerint a nagyobb értékeket, a megvásárlást követően szállítsák haza!

Amennyiben tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, le- és felszálláskor ügyeljenek csomagjaikra, értékeikre!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

advent_plakat2016