Nyárbúcsúztatót tartottak Ráckeresztúron, jótékonysággal

Élettel telt meg a település központjában található tornacsarnok és környéke. Radócz Barna szervezésében vidám családi napon vehettek részt az érdeklődők.

Milyen jó, hogy élnek olyan lelkes, tettre kész emberek egy településen, akik időt, pénzt, energiát nem sajnálva szeretnének a közösségért tenni! Radócz Barna ilyen. Hivatásos katonaként dolgozik, de szabadidejében örömmel talál ki programokat a ráckeresztúriaknak. Idén márciusban jótékonysági futást, május elsején duatlonnal egybekötött főzőversenyt szervezett. Kreatív ötletei sokak tetszését elnyerték, s ami a szórakozás mellett fontos, mindezt határozott céllal teszi: a község szépítésére ajánlja föl a nevezési díjakból befolyt összeget.

A nyárbúcsúztatóra Barna igazán színes, politika- és kampánymentes programmal készült. A főző- és pálinkaverseny mellett a darts és a pingpong kedvelői sem unatkoztak. Fellépett a Mákvirág Táncegyesület s a Baracskai Dráma Klub, utóbbiak a Sissi című előadásukból mutattak be részletet. A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai Tapoti Rita matematikatanárral az élükön a Gyógyítsd meg a Földet című slágert énekelték. Falmann Regina mint lufibohóc szórakoztatta a közönséget, Herkli Istvánné Marika és az óvodai dolgozók csapata kézműves foglalkozást tartott, a játékárus héliumos lufikkal kedveskedett a gyerekeknek. Kozocsáné Nyerges Zsuzsa csillámtetoválást varázsolt, Baki Ildikóék büfét nyitottak, és természetesen a vattacukor, a fagylalt és a kakasos nyalóka sem maradt ki a kínálatból. Szász Lászlóné Zsuzsa festményeiből az iskola aulájában nyílt alkalmi kiállítás. A legnagyobb sikert tán a fiúk vizespóló-versenye aratta, amelyet kifejezetten a hölgyeknek ajánlottak.

A csülökfőző versenyt a Lukács család nyerte, Viki néni nagyon kitett magáért. A címvédő Kis csipet csapattól ő vehette át a vándorfakanalat, amit a következő főzőversenyig birtokolhat. A második díjat a zsűri Vigh Attilának és családjának ítélte, harmadik lett a pedagógusok csapata Izsák Gábor történelemtanár vezetésével. Különdíjat kapott a Zizi Labor elnevezésű társaság és a Mákvirág Tánccsoport Egyesület. Egyetlen résztvevő sem távozott üres kézzel: Szabó Attila zsűritagtól könyvet, a szervezőtől emléklapot vehetett át a Kis csipet csapat, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Szokoli Lászlóné és a Pitypang csapat.

A pálinkaversenyen is háromtagú bíráló bizottság ítélt, melynek elnöki tisztét a százhalombattai Szabó Attila látta el, Daradics Zoltán és Szabó Gyula segített a döntésben. Tizennyolc nedűvel neveztek, melyek közül igen nehezen választották ki a legízletesebbet. Irsai olivér szőlőből főzött pálinkával Radócz József lett az első, ugyancsak szőlőpálinkával lett második Forrás Ferenc, a harmadik díjat Burlovics Sándor nyerte el cseresznyepálinkájával. Különdíjat érdemelt a Nagyhegyesről érkezett Prém Ferenc, aki különleges fűszeres pálinkát készített, almapálinkát ágyazott be szilvával, mazsolával, fahéjjal.

A nyolcvanegyezer forintnyi bevételről Radócz Barna elmondta, hogy a rendezvényen résztvevők döntése alapján járdaépítésre fordítják. A részletekről a későbbiekben egyeztet a polgármesterrel.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyarbucsuztatot-tartottak-rackereszturon-jotekonysaggal-3255817/?fbclid=IwAR3-dnVtWumzHkqCHwQOzLJd2x1cbUL_0S9twgOIt2jdXMdjNc23JGTgoaQ