Felhívás lakossági fórumról

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége értesítette többek között önkormányzatunkat is, hogy a Tordason működtetett Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény telephelyének kiváltását tervezik a következőképpen: az ottani 60 fő értelmi fogyatékos lakó életminőségét javítanák oly módon, hogy számukra a környező településeken családias otthonokat és hozzá kapcsolódó megfelelő ellátást, szakmai támogatást és szervezett foglalkoztatást biztosítanának. Mindehhez összesen 5 db belterületi építési telekre van szükségük, melyeken EU pályázati forrásból egyenként 12 fő befogadására alkalmas lakóépületet építenének kb. 200 m2 nettó alapterülettel.

Önkormányzatunkat arra kérték, hogy egy építési telket, valamint egy kb. 150 m2 területű szolgáltató központ megépítéséhez szükséges telket adjon ingyenes használatba, melyről a főigazgatóság és az önkormányzat külön megállapodást kötne. A projekt néhány fő számára helyi munkalehetőséget is teremthet.

A program része a lakók kiválasztásán és a létesítmények megépítésén túl a lakosság megfelelő tájékoztatása is. Ennek részeként a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségnek munkatársait meghívtuk egy lakossági fórumra, ahol az önkormányzat és a lakosság közvetlenül tájékozódhat a program részleteiről, szakmai hátteréről és a megvalósításról.

Kérem, hogy akit érdekel a téma, kérdése vagy javaslata van, jöjjön el 2018. szeptember 25-én 18.00 órakor a polgármesteri hivatalban tartandó lakossági fórumra, ahol a Kirendeltség munkatársai is jelen lesznek. Kérjük, hogy részvételüket lehetőség szerint előre jelezzék, hogy tudjuk, kb. hány főre számíthatunk. Elérhetőségeink:

Telefon: +36 25 517 902; E-mail: racker.ph@rackeresztur.hu

dr. Szentes-Mabda Katalin Dóra

polgármester