FELHÍVÁS

Tisztelt Lakosok!

Az elmúlt hetekben több ízben is előfordult, hogy egy nagy, szürke autóból kiszállva beteg, idős emberekhez csöngetett be egy fiatal nő, ismeretlen eredetű termékeket (párna, takaró, gyógymatrac) kínálva. Ráadásul a házalásnak rendkívül tisztességtelen módját alkalmazva: azt hitetve el a tulajdonossal, hogy a környéken lakók mennyire irigyek, haragosak, sőt utálják(!) a megszólított személyt, mint a legrosszabb szomszédot, és akik igencsak megvásárolnák azokat a kiváló termékeket, amelyek most, név szerint csak a tulajdonost illetik. Az esetekhez hozzátartozik az az ijesztő tény, hogy a házaló mindig rendkívül pontos információk birtokában volt (a beteg nevét, szomszédok neveit, rokonok neveit, múltbeli eseteket illetően), ami nagyon hihetővé tette a történetet.

 

Tisztelt lakosok!

Semmi sem lehet ok arra, hogy anyagilag és érzelmileg is áldozattá váljunk! Kérjük, senki idegent ne engedjenek be kapun belülre, nincs olyan ügy, amit ne lehetne kint (vagy később, segítséggel) megoldani.

Lehet bármilyen jó minőségű is a kínált termék, ha azonnali döntésre kényszerítik Önöket a vásárlást illetően, akár jelentős árengedmény ígéretével, számla, vagy nyugta hiányában később nincsen lehetőségük meggondolni magukat, visszaadni, vagy kicseréltetni a terméket.

Ha valaki ilyen esetben akár a megdöbbenéstől, akár jóhiszeműségtől vezérelve beenged bárki illetéktelen személyt otthonába, onnantól kezdve senki sem tud Önöknek segíteni! Az az idegen, akit Önök beengednek, tanúk nélkül azt mond, és azt tehet, amit csak akar. Sajnos a fent említett szélhámos egy ilyen esetben a termékért cserébe ki is tudott csalni 50-60 ezer forintot.

Kérjük azt is, hogy ne higgyenek el minden rosszat a szomszédaikról, inkább ápoljanak velük olyan kapcsolatot, hogy minden nehézségben számíthassanak rájuk!

Ráckeresztúri Polgármesteri Hivatal