Energiahatékony Önkormányzat Díj

A település önkormányzata sikerrel pályázott az Energiahatékony Önkormányzat címre. Mostantól egy éven át jogosult a védjegy használatára.

A Virtuális Erőmű Program fenntarthatósági pályázatokat működtet vállalatok, intézmények, iskolák, valamint önkormányzatok részére. A program Energiatudatos és Energiahatékony Önkormányzat pályázata és díja idén először nyílt meg hazai önkormányzatok számára.

Ráckeresztúr Község Önkormányzata az Energiahatékony Önkormányzat kategóriában nyújtott be pályázatot – sikerrel. A pályázatban olyan, már megvalósult beruházásokat lehetett megjelölni, amelyekkel mérhető energia-megtakarítást ért el a pályázó önkormányzat. A Pannónia Szíve térséghez tartozó település esetében ilyen volt például az óvoda nyílászáróinak és kazánjának cseréje, a szennyvíztisztító telep korszerűsítése, a napelemek felszerelése az iskola és az óvoda épületére.

A Virtuális Erőmű Program X. Jubileumi Díjátadó Gálájára 2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnapon került sor a Parlament Felsőházi Termében. A díjazottakat és a jelenlévőket Áder János köztársasági elnök, a program fővédnöke köszöntötte.

A rendezvényen dr. Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester Tessely Zoltántól, a Pannónia Szíve térségért felelős miniszteri biztostól, országgyűlési képviselőtől és dr. Molnár Ferenctől, a VEP egyik megálmodójától vette át a tanúsítványt. Az önkormányzat egy éven keresztül jogosult arra, hogy az Energiahatékony Önkormányzat 2019 tanúsító védjegyet használja.

A díjátadóról részletesebben itt lehet olvasni: http://www.mi6.hu/2019tavasz