EFOP-1.2.11-16-2017-00016 azonosító számú pályázathoz kapcsolódóan közzétett „Fiatalok helyben maradását támogató ösztönző rendszer”

Örömmel értesítjük a ráckeresztúri lakosságot, hogy az Önkormányzat által elnyert EFOP-1.2.11-16-2017-00016 azonosító számú pályázathoz kapcsolódóan közzétett „Fiatalok helyben maradását támogató ösztönző rendszer” című felhívásra a második pályázati körben is sok – pontosan 48 darab – pályázat érkezett. A második kör az ösztönző rendszer pályázati keretösszegének maradvány értékét volt hivatott felhasználni, szem előtt tartva az első körös pályázati rendszerből levont tapasztalatokat a helyben maradás támogatására. A beküldött lakossági pályázatok 2021. január 29-én elbírálásra kerültek. Nagyon nagy örömmel tölt el Bennünket, hogy ismét ilyen sokan érdeklődtek településünk ezen pályázati lehetősége iránt. Minél több helyi fiatal kerül közvetlen kapcsolatba településünkkel és intézményeinkkel, minél többen ismerhetik meg egy kicsit a falut, illetve a közösségi órákon keresztül egymást, annál jobban fel tudjuk mérni, hogyan tehetnénk jobbá a mindennapokat.

Ezúton szeretnénk gratulálni, hiszen összesen 32 darab nyertes pályázatot tudunk a második körben kihirdetni, mely azt jelenti, hogy a pályázat nyújtotta lehetőségeket a település lakossága ismételten maximálisan kihasználta, így bennünk is megerősítést nyert, hogy érdemes volt beadnunk 2017-ben az „Esély otthon” elnevezésű projekt ötletünket, melynek a most a kihirdetett eredmény részét képezi.  A bírálati rendszerben 12 pályázó esetében a rendelkezésre álló keretösszeg nem tette lehetővé, hogy támogatásban részesüljenek, így jelenleg várólistára kerültek, illetve összesen 4 pályázó esetében született érvénytelenítő határozat, mely kiemelkedően jó arány.

Jelenleg már a támogató okiratok személyre szóló kitöltése folyik, melyeket eljuttatunk a nyertesekhez. A támogatói okiratok tartalmazzák az elért pályázati pontszámok alapján megállapított, havonta folyósítandó összeget.

Ismételten szeretnénk gratulálni a sikeres pályázóknak, köszönjük szépen a lelkesedést és reméljük, hogy az ösztönzők felhasználásában örömüket lelik.