Állj pályára!

Sajtómeghívó a pályaválasztási kiállítás megnyitó ünnepségére

A Fejér Megyei Kormányhivatal idén is megrendezi a Pályaválasztási kiállítás programsorozatát a két megyei jogú városban, Székesfehérváron és Dunaújvárosban.

A programokat – Állj pályára! címmel – az alábbi időpontokban és helyszíneken rendezik meg:

Székesfehérvári SzC Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Helyszín: Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90.

  • 2019. október 25., 900-1600 (péntek)
  • 2019. október 26., 900-1200 (szombat)

Dunaújvárosi Egyetem

Helyszín: Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/A.

  • 2019. november 5., 900-1500 (kedd)

A székesfehérvári esemény ünnepélyes megnyitóját október 25-én, pénteken 9 órakor rendezi a Fejér Megyei Kormányhivatal. Az eseményre a Szerkesztőség képviselőit – dr. Simon László kormánymegbízott nevében és megbízásából – meghívom.

Kérjük, tájékoztassák a közvéleményt a megnyitó ünnepségről, a rendezvényről.

Számítunk megtisztelő részvételükre!

Előzetes információk az eseménysorozatról:

Az eddigi rendezvények pozitív tapasztalatai alapján Székesfehérváron szakmabemutatóval, továbbá mindkét helyszínen információs börzével egybekötött kiállítás-sorozatot szervezünk, annak érdekében, hogy a pálya- és szakmaválasztás, valamint a munkavállalás előtt álló, továbbá a pályamódosító fiatalok és felnőttek a munkaerő-piaci igények és lehetőségek jobb megismerésével megalapozott döntéseket hozzanak.

Az érdeklődők a kiállításokon ismereteket szerezhetnek a szakmákról, a térségben működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai és az uniós képzési és általános munkavállalási lehetőségekről.

Emellett a résztvevők információt kaphatnak a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály humán szolgáltatásairól, támogatási és ellátási lehetőségeiről, de a központi felnőttképzési programokról, a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről, feltételeiről is tájékozódhatnak.

Fejér Megyei Kormányhivatal