A Betlehemi Láng fogadása

A Betlehemi Láng fogadása idén 2016. december 11-én, vasárnap, este 6–fél 7 körül lesz a ráckeresztúri római katolikus templomban.

Mindenkit szeretettel várunk.

 

A Betlehemi Láng – a Szeretet Lángjának története

Valamikor 1986-ban egy felső-ausztriai televízió, az ORF stúdiójában született meg a „Betlehemi Láng” ötlete. Egyszeri alkalomra szánták, de az emberek annyira örültek neki, hogy adventi hagyománnyá lett.

Azóta minden év adventjében az ausztriai cserkészek elmennek Betlehembe, meggyújtják lámpásaikat a Jézus születésének helyén álló Születés Templom örökmécseséről. Speciális lámpásokban, repülőn hozzák el a lángot Bécsbe, ahol ünnepélyes keretek között osztják el a környező országokból összesereglett cserkészeknek. Az ünnepség után ki-ki hazaviszi a saját hazájába, és maga is továbbadja, és hogy minél emlékezetesebb legyen, természetesen kis ünnepséget rendeznek a Láng-osztás alkalmából.

Az idén december 10-én indul útjára a láng Betlehemből, 9-én osztják szét a lángot Bécsben, és a Bécsig érte menő, gödöllői cserkészek jóvoltából 11-én délután 4 órától ünnepi műsor keretében lesz továbbadva az érte menő magyarországi fiataloknak.

Ráckeresztúron már évek óta részt veszünk a láng továbbadásában.

Ezt tervezzük az idén is. Este 6–fél 7 órára érkezünk meg vele a ráckeresztúri római katolikus templomhoz, ahol a láng ünnepélyes fogadása után továbbadjuk családjainknak és a környező települések képviselőinek, akik lámpásaikban hazaviszik lakhelyükre.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Pátkai István

a Ráckeresztúri Római Katolikus Egyházközség világi elnöke