Ráckeresztúri Őszirózsa Nyugdíjas Klub Egyesület

Elnök: Kocsis Zsuzsa
Telefon: 06-30/981-8370
Adószám: 18496608-1-07

A Ráckeresztúron elsőként 1977-ben Gálné Bözsi néni, Juhászné Márika és Raffer Jánosné szervezésében megalakult klub negyven éve működik. 2004-től mint önállóan bejegyzett civil szervezet tevékenyen részt vesz a helyi közélet magasabb színvonalra emelésében, az igényesebb környezet megteremtésében. Valós segítséget próbálunk adni klubtagjainknak és a községünkben élő idős, beteg, mozgásukban korlátozott rászorulóknak.

A teljesség igénye nélkül tekintsük át négy évtized tevékenységét! Rendezvényeinkről: A gyerekek, unokák és klubtagjaink szereplése mindig élmény. Nagy Fanni és testvérei, Andrássy Kata és Nene szinte szemünk előtt cseperedtek fel, de öröm volt látni óvodásainkat, iskolánk Jive Juniors gyermek tánccsoportján kívül Mózsik Viki és Südi Iringó tanítványait. Az ünnepi hangulathoz illő versekkel Kvaszné Irénke szavalata, a táncos estékhez pedig állandó zenészünk a garancia. Úgy gondoljuk, színesebb és színvonalasabb minden rendezvényünk, ha változatos kultúrákat képviselő, hagyományőrző csoportokat hívunk meg. Vendégszerepelt már nálunk a többszörös fesztiválgyőztes Zorica nemzetiségi hagyományőrző tánccsoport, a Jorgovani rác kórus Ercsiből, görög táncokkal a Triandafylla néptáncosai, Kerepesről a Német Önkormányzat hagyományőrzői, a Stammtisch és az Aranyeső táncosai, Andresz Szofi csodálatos szólóénekével. Érdről a Rosenbrücke Énekkar, a Harmonia Caelestis vegyeskar, a szigetcsépi „Nyírfácskák”, Aikler Tünde gyönyörű táncosai, de a Szironta csillogó csengettyűs csodálatos előadását sem lehet említés nélkül hagyni. Sztárvendégként Szegedi Szászik Melinda és Pál Attila operetténekesek, Vásárhelyi Prodán Miklós előadóművész is felejthetetlen élménnyel gazdagította műsorunkat.

Rendszeresen szervezünk színházlátogatások, üdüléseket, kirándulásokat. Minden évben kiemelkedő esemény Mága Zoltán újévi koncertje, a Szenes Iván-estek és az Interoperett. A Csepeli Színház előadásait pedig a martonvásáriakkal közösen, az igényeknek megfelelően szervezzük.

Meghirdetjük a kirándulások, üdülések lehetőségét. Évek óta Görögország, Nagyatád, Zágráb a legnépszerűbb. Az Életet az Éveknek Szövetség keretein belül kedvezményes üdülésre tagjaink Cserkeszőlőre és Hajdúszoboszlóra családostól visszajáró vendégek.

Számtalan esetben méltányossági nyugdíjemelést, segélyeket intéztünk tagjainknak, ügyes-bajos gondjaikat minden esetben felvállaljuk. A községünkben élő beteg, mozgásukban korlátozott időseknek hatalmas segítség, ha EL–GO mopedekkel közlekedhetnek. Az idősek biztonsága érdekében a polgárőrséggel közösen részt veszünk a távfelügyeleti rendszer szervezésében, népszerűsítésében. Fontos számunkra a biztonság, az érdekvédelem és egészségmegóvás is. Gyakran látogatjuk az Ercsi Egészségfejlesztési Iroda programjait, szívesen járunk az Ercsi Egészséges Életmód Egyesület által rendezett szűrőnapokra is.

Élhetőbb környezetünk érdekében aktívan részt veszünk az országos és községi szemétgyűjtő és virágosítási akciókban. A HuMusz és a „Gaja” Egyesület környezetvédelmi „Illegális szemétlerakók felszámolása” című „tájsebészet-pályázatán” megyei helyezettek voltunk.

Szeretettel és tisztelettel gondolunk alapító tagjainkra. Köszönjük az önzetlen segítségeket, a támogatást és munkát, valamint a további tevékenységünkhöz felajánlott szja 1%-ot. Nagyon régi fotó-„kincseinket” szeretnénk majd elérhetővé tenni közösségi oldalakon és a község honlapján is.

Kocsis Zsuzsa